Veel gestelde vragen.

Vindt u niet meteen een antwoord op uw vraag? Je kan altijd contact opnemen met een van onze medewerkers

Ja, Basta bestaat ook op Facebook! Dit is het interactieve gedeelte van Basta op het web: je kan hier netwerken en je wordt op de hoogte gehouden van alles wat er bij Basta gebeurt. Maak je snel lid via deze link.

 

Voor al je vragen kun je ten alle tijden terecht bij een van de vrijwilligers. Seksuele voorlichting is echter een breed begrip. Voor het beste advies hiervoor verwijzen we je dan ook graag door naar de website's:

www.allesoverseks.be
www.sensoa.be
www.mannenseks.be
www.wjnh.be (onder "informatie")

Bij Basta! zijn de jongste Nederlandstalige mensen welkom. De medewerkers van Basta! houden een extra oogje in het zeil. Natuurlijk wordt er onder de 16 jaar geen alcoholische drank geschonken. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via e-mail, info@bastabrussel.be.

Uit de kast komen kunnen we niet voor jou doen. Dat doe je op je eigen tempo, wanneer jij je er klaar voor voelt. Bij de Basta medewerkers kun je wel altijd terecht voor al je vragen en zelfs voor advies.

Bij Basta mag je er zeker van zijn dat wij jou privacy respecteren. Als jij liever niet hebt dat anderen weten dat jij ho, le of bi bent zal niemand daar over spreken. Hoe weten wij dat je dat liever niet hebt? Heel eenvoudig. Wij gaan er vanuit dat je nog niet uit de kast bent. Zo willen we voorkomen iemand te kwetsen. Uit de kast komen doe je immers pas wanneer jij dat wilt.

Basta richt zich op de Nederlandstalige holebi-studenten in Brussel. Internationale studenten komen ook vaak naar Basta. Dan wordt er soms ook weleens in het Engels gesproken. Anderstalige zijn dus ook altijd welkom, maar de voertaal is Nederlands.

Heb je zin om te komen maar voel je je niet helemaal op je gemak bij een groep mensen die je niet kent? Geef je via het contactformulier op voor een coming in, dan leggen we je uit wat Basta doet en dan kun je alvast kennismaken met één van de vrijwilligers. We bieden je ook een luisterend oor als je ons graag je verhaal eens doet. De Coming- In gaat meestal door op café, maar als je nog niet out bent en je liever geen kennissen tegen tegen het lijf loopt, kan je ons zeggen in welke buurt of welk café je al dan niet graag afspreekt, of kan het achter gesloten deuren doorgaan in het Regenbooghuis. Heb je enkel wat drempelvrees en is een langer gesprek voor jou niet nodig, dan kunnen we ook 10 minuutjes voor een activiteit afspreken. Zo hoef je de actitviteit niet alleen binnen te wandelen.
 

Basta richt zich volledig op de Nederlandstalige holebi-studenten in Brussel. Studenten zijn dus ruimschoots vertegenwoordigd. Ben je jonger dan 18 jaar? Misschien ben je dan wel de enige van jou leeftijd, maar wees gerust. Ook jij zult met open armen worden ontvangen.

Wij zouden het heel leuk vinden als je van begin tot het einde zou blijven. Maar het is zeker niet verplicht! Heb je nog andere afspraken? Moet je een trein, tram, bus of metro halen? Feel free to go! Wil je wat later komen of eerder vertrekken, dat beslis je zelf. Blijven plakken na een activiteit is ook geen probleem, maar afterparties zijn op eigen risico.

Bij Basta komen er zowel jongens als meisjes. Zowel meisjes als jongens zijn ruim vertegenwoordigd. Je bent zeker niet de enige jongen of het enige meisje.

Bij het verzamelpunt kijk je het best uit naar een groepje jongeren. Mocht je niet zeker zijn of je het juiste groepje voor ogen hebt, dan SMS of bel je het beste naar het nummer van de Basta vrijwilliger.

Er is niet gekozen voor een vast verzamelpunt. Dit verschilt per activiteit. Het verzamelpunt wordt altijd duidelijk vermeld in de beschrijving van de activiteit (op facebook en website). Indien het een activiteit is waarbij we niet op één plaats blijven, dan vermelden we meestal een GSM nummer van een Basta vrijwilliger in de beschrijving van de activiteit. Zo kan je alsnog aansluiten als je wat later zou zijn.

Wees gerust. Iedereen bij Basta zal je met open armen ontvangen. Maar als je toch wat drempelvrees hebt, vraag dan gerust een Coming- In aan via het contactformulier op deze site. In een Coming- In heb je een welkomst-babbel met iemand uit de kern. We geven je dan wat info over Basta, je kan je hart eens luchten als je daar zin in hebt en je leert al iemand van Basta kennen. Dit kan ook kort, een tiental minuten voor het café of de activiteit, zodat je niet alleen hoeft binnen te wandelen. Wij passen ons aan jou aan!

Nee! Je hoeft helemaal geen lid te zijn. De maandelijkse cafe avond is vrij toegankelijk. Voor de activiteiten volstaat het om je van te voren aan te melden per mail of op facebook!

M D W D V Z Z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

08/11/2017 - 20:00
Wil je je graag eens begeven onder de Basta-leden? Of wil je wel graag eens een danske komen placeren? Of gewoon rustig iets komen drinken? Het kan allemaal op 2nd wednesday, Basta's maandelijkse café-avond! Iedereen is welkom vanaf 19u in het...
14/11/2017 - 20:30
Basta gaat naar het Holebi filmfestival 2017 en laat dit jaar aan jullie de keuze voor de film. wij stellen volgende films voor: 14/11 MOONLIGHT om 20u30 in de Westrand (Dilbeek) 20/11 120 BPM om 20u30 in CC het Bolwerk (Vilvoorde) 24/11 FREEHELD om...